Valószínűleg drágábbak lesznek a PS5-ös és az újabb Xbox-játékok
Tech hvg.hu 2020. július. 02. 17:03

Valószínűleg drágábbak lesznek a PS5-ös és az újabb Xbox-játékok

Nagyon valószínű, hogy a következő konzolgeneráció játékaiért többet kell majd fizetniük a felhasználóknak.

A dobozos videojátékok esetében régóta 60 euró az általános vételár, ám a jelek szerint ez csak a következő konzolgenerációig marad így – utána pedig valamivel többet kell majd adni a tartalmakért.

Az első emelés egyébként már meg is történt: a kosárlabdás videojáték, az NBA 2K21 PlayStation 5-ös, illetve az újabb Xbox-rendszerre, a Series X-re írt verziója

69,99 eurós ajánlott fogyasztói áron kerül majd a boltok polcaira.

Ez a jelenlegi forintárfolyamot nézve 24 610 forintot jelent. Hogy a hazai forgalmazóknál pontos milyen áron kínálják majd a szoftvert, még nem ismert. Csak viszonyításképp: a ma megvásárolható konzoljátékok idehaza (jellemzően) 18-20 ezer forint környékén kaphatók.

A drágítást nem az új konzol, illetve a mögöttes technika indokolja. Inkább az, hogy egyre összetettebb játékokat kell készíteni, miközben persze a fejlesztési költségek is rendre emelkednek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!