Ne most szedd magad: éretlenül tarolják le az eperföldeket
Vállalkozás hvg.hu 2020. május. 22. 11:02

Ne most szedd magad: éretlenül tarolják le az eperföldeket

Felgyűlt a magyarokban a szedhetnék, sáskaként járnak az eperföldekre.

A szokásosnál nagyobb a kereslet az eperre, és talán jobban rá is érnek az emberek, ezért nagy az érdeklődés a "szedd magad"-eperföldeken – írja a G7. Idézik az egyik eperfarmot, akik már a Facebookon kérlelik a vásárlókat, hogy várjanak a szedéssel, mert a földeket letarolták.

Azt írják, a reggeli nyitás után 1-2 órával már nincs a töveken érett eper. Ezért akik később érkeznek, inkább leszedik az éretlen gyümölcsöt is, hogy ne üres kézzel térjenek haza. A nap végén a földek már úgy néznek ki, "mint sáskajárás után".

Emiatt azonban a szamócának nincs is esélye beérni.

Az eper a boltokban 800 és 2400 forintos kilónkénti áron kapható, szedd magad-konstrukcióban már 500 forintért el lehet vinni.

Ránk számíthatsz – mi is számítunk Rád!

A koronavírus korunk legnagyobb krízise, melyben szó szerint létfontosságú a hiteles forrásból való tájékozódás. A HVG-ben ebben a helyzetben is elhivatottan teszünk eleget küldetésünknek: pontos, tényszerű és független tájékoztatást biztosítunk olvasóinak.

Arra kérünk támogasd munkánkat, hogy a nehéz körülmények között is naprakész információval szolgáljunk neked.

Ránk számíthatsz – mi is számítunk Rád!

A koronavírus korunk legnagyobb krízise, melyben szó szerint létfontosságú a hiteles forrásból való tájékozódás. A HVG-ben ebben a helyzetben is elhivatottan teszünk eleget küldetésünknek: pontos, tényszerű és független tájékoztatást biztosítunk olvasóinak.

Arra kérünk támogasd munkánkat, hogy a nehéz körülmények között is naprakész információval szolgáljunk neked.
Egy jó augusztusi keddért már ölik egymást - így indul újra a hazai vendéglátás
Gazdaság Gyükeri Mercédesz 2020. május. 31. 11:30

Egy jó augusztusi keddért már ölik egymást - így indul újra a hazai vendéglátás

Majdnem három hónap kényszerszünet után újranyitott Budapest talán legismertebb vendéglátóhelye, a New York kávéház. Egy ilyen bizonytalan helyzetben azonban éppen ez jelenti az igazi kockázatot – vallja Kőrössy Zoltán, a patinás kávéházon kívül több szállodát és rendezvényhelyszínt üzemeltető Eventrend alapító-tulajdonosa, akivel az ünnepélyes megnyitó után beszélgettünk. Szó esett arról, mire számítanak a nyáron, és kiderült, mitől tartanak leginkább a wellnesshotelekbe visszatérő vendégek.