"Mi nem akartuk a polgármestert lemondatni, csak azt akartuk, ne legyen bánya" – videó
Itthon Csányi Nikolett 2020. július. 31. 13:00

"Mi nem akartuk a polgármestert lemondatni, csak azt akartuk, ne legyen bánya" – videó

Természeti károktól, dübörgő teherautóktól, a házaik értéktelenné válásától tartanak a pilismarótiak azóta, hogy kiderült, hatalmas kavicsbánya nyílna a településen. Videóriport.

Pilismaróton tiltakoznak a helyiek a kavicsbánya megnyitása ellen, ami miatt egy hete lemondott a település független polgármestere, Pergel István. A kedélyek azóta sem nyugodtak meg: a hvg.hu-nak több lakó is beszélt arról, miért ellenzi a bánya megnyitását. Nyilatkozatukból úgy tűnt, az önkormányzat igyekezett ezt csendesen intézni, a lehető legérdektelenebb elnevezéssel hívták össze a lakossági fórumot.

Réti József alpolgármester ezzel szemben azt állítja, a tavaly december óta napirenden lévő bányanyitásról folyamatosan tájékoztatták az embereket az önkormányzat honlapján, és eddig senki sem tiltakozott ellene.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Müller Péter Sziámi: Ne hülyéskedj, ez a gyerekem, aki megnőtt
Kult Csatlós Hanna - Ká Zoltán 2020. augusztus. 11. 20:15

Müller Péter Sziámi: Ne hülyéskedj, ez a gyerekem, aki megnőtt

Müller Péter Sziámi akkor látta utoljára ilyen üresnek a Hajógyárit, amikor 1993-ban terepszemlézett az első Diákszigethez. Most, hogy elmaradt a Sziget fesztivál, a sátrak, koncerthelyszínek és a Nagyszínpad hűlt helyén idéztük meg az első bulik szellemét. Kiderült, hogyan lobbizott az akkori főpolgármester Demszky Gábornál, majd időt ugrottunk, és a járványveszély alatt felgyülemlett kreatív energiákról meg a raktárkoncertekről is szót ejtettünk.