Karanténba került az egész násznép egy tolnai lagzi után
Itthon hvg.hu 2020. július. 02. 18:34

Karanténba került az egész násznép egy tolnai lagzi után

Az egyik vendégről az esemény után derült ki, hogy koronavírus-fertőzött.

Koronavírus-világjárvány

A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.

Két hétre házi karanténba kellett vonulniuk egy Tolnán megtartott lagzi vendégeinek, mert az egyikükről később beigazolódott, hogy megfertőződött a SARS-CoV-2 vírussal – írja a Teol.

Az esetről a lap szerint értesült a település vezető háziorvosa, Barna Györgyi is, aki elmondta, hogy hozzá két kontaktszemély tartozik a résztvevők közül.

A cikkből az derül ki, hogy a fertőzött rokontól már mintát vettek, de vélhetően még nem ismerte a teszt eredményét, amikor elment az esküvőre. A többi vendéget egyelőre nem tesztelik, ám ha valaki tüneteket észlel magán, meg fogják vizsgálni. Ha nincs probléma, két hét múlva feloldják majd a karantént.

A lapnak a helyszínt adó étterem tulajdonosa azt mondta, ők most, és a járványtól függetlenül is maximálisan ügyelnek a higiéniára, de „nem tehet arról, hogy valaki hazajött Németországból a testvére lakodalmába, és kiderült, hogy vírushordozó”.

Koronavírus-világjárvány
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Müller Péter Sziámi: Ne hülyéskedj, ez a gyerekem, aki megnőtt
Kult Csatlós Hanna - Ká Zoltán 2020. augusztus. 11. 20:15

Müller Péter Sziámi: Ne hülyéskedj, ez a gyerekem, aki megnőtt

Müller Péter Sziámi akkor látta utoljára ilyen üresnek a Hajógyárit, amikor 1993-ban terepszemlézett az első Diákszigethez. Most, hogy elmaradt a Sziget fesztivál, a sátrak, koncerthelyszínek és a Nagyszínpad hűlt helyén idéztük meg az első bulik szellemét. Kiderült, hogyan lobbizott az akkori főpolgármester Demszky Gábornál, majd időt ugrottunk, és a járványveszély alatt felgyülemlett kreatív energiákról meg a raktárkoncertekről is szót ejtettünk.