Göd polgármestere leváltotta a fideszesek mellé álló alpolgármestereit
Itthon hvg.hu 2020. július. 02. 22:37

Göd polgármestere leváltotta a fideszesek mellé álló alpolgármestereit

A hétfői ülésen hozott döntések egy részét is újratárgyalja a képviselő-testület.

Saját hatáskörében, az önkormányzati törvényre hivatkozva visszavonta LMP-s és DK-s alpolgármesterének megbízatását Göd polgármestere. Balogh Csaba a hétfői testületi ülés kezdetén már megpróbálta leváltani Fülöp Zoltánt és Lőrincz Lászlót, akik viszont egy másik DK-s és egy jobbikos képviselővel összefogva frakciót alakítottak, és a fideszesekkel több kérdésben együtt szavazva megnyirbálták a városvezető jogköreit.

Balogh szerint az alpolgármesterek dolga, hogy „a polgármester mellett segítsék a város fejlődését, az elvállalt feladatokat elvégezzék az ott lakók érdekeit képviselve, valamint a polgármesterrel közösen, együtt küzdjék le a várossal szemben álló akadályokat”, Fülöp és Lőrincz azonban ezt a szerepet nem tölti be.

A paragrafus, amelyre Balogh hivatkozott, azt mondja ki, hogy amennyiben a képviselő-testület az alpolgármester megbízását nem vonja vissza, ám a polgármester írásban teljeskörűen megvonja a feladatait, „a feladatkör megvonását követően az alpolgármester a helyi önkormányzati képviselők tiszteletdíjával azonos mértékű díjra jogosult”.

Szétesett az ellenzéki összefogás Gödön

Frakciót alakított két alpolgármester és két képviselő, amely aztán a fideszesekkel együtt szavazva megnyirbálta a momentumos polgármester jogköreit a 444.hu beszámolója szerint.

Balogh szerint „ez azt jelenti, hogy Fülöp Zoltán és Lőrincz László a továbbiakban nem lesznek terhelve az alpolgármesteri teendőkkel, hanem képviselői feladataik ellátására fognak tudni koncentrálni, képviselői díjazás fejében”.

Azt is bejelentette a polgármester, hogy a hétfői ülésen meghozott döntések közül tucatnyit újratárgyal, mert az önkormányzat érdekeivel ellentétesnek találja őket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Müller Péter Sziámi: Ne hülyéskedj, ez a gyerekem, aki megnőtt
Kult Csatlós Hanna - Ká Zoltán 2020. augusztus. 11. 20:15

Müller Péter Sziámi: Ne hülyéskedj, ez a gyerekem, aki megnőtt

Müller Péter Sziámi akkor látta utoljára ilyen üresnek a Hajógyárit, amikor 1993-ban terepszemlézett az első Diákszigethez. Most, hogy elmaradt a Sziget fesztivál, a sátrak, koncerthelyszínek és a Nagyszínpad hűlt helyén idéztük meg az első bulik szellemét. Kiderült, hogyan lobbizott az akkori főpolgármester Demszky Gábornál, majd időt ugrottunk, és a járványveszély alatt felgyülemlett kreatív energiákról meg a raktárkoncertekről is szót ejtettünk.