Állj mellénk! Legyél pártoló tag!
Bor Barna elismerte vétségét, és vállalja a felelősséget
Itthon hvg.hu 2019. augusztus. 14. 14:36

Bor Barna elismerte vétségét, és vállalja a felelősséget

A háromszoros olimpikon hamis nyelvvizsgával bukott le, a Nemzeti Sportnak azt mondta, elkeseredésében hozott egy rossz döntést, amit nem kellett volna.

Ahogy a hvg.hu korábban kiderítette, közokirat-hamisítás vádjával áll hamarosan bíróság elé Bor Barna cselgáncsozó: a világbajnoki és háromszoros Európa-bajnoki ezüstérmes dzsúdós ellen július közepén emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség.

A szervezet akkori közleménye nem említett nevet, csak egy, a Pécsi Tudományegyetemen 2010-ben végzett élsportoló esetét írta le, aki diplomája megszerzése érdekében hamis nyelvvizsga bizonyítványt nyújtott be, nyomozásunk, illetve a birtokunkba jutott információk alapján azonban egyértelmű: Bor Barna az érintett.

A sportoló a Nemzeti Sportnak nyilatkozva elismerte a vétségét, és azt mondta, vállalja a felelősséget.

A szóbeli vizsgám megvolt, az írásbeli sajnos nem jött össze, pedig sokszor próbálkoztam vele. Nagyon el voltam keseredve, ezért hoztam egy rossz döntést, amit nem kellett volna

– fogalmazott Bor.

A dzsúdós hozzátette, "de emberek vagyunk, s hibázunk, és én most vállalom is a hibámért a felelősséget. A végzést megkaptam az ügyészségtől, a pénzbírságot befizetem, valóban nem szép történet, de az én ügyem. Most a hírhajhászás érdekében sokan próbálnak leírni, úgy fogalmaznak egyesek, akik nem is ismerik a pályafutásom, hogy így nem lehetek példakép."

Pedig sportolóként mindig becsülettel képviseltem az országot, rengeteget adtam a magyar dzsúdónak, a magyar sportnak, és ettől az esettől függetlenül én ugyanaz a Bor Barna vagyok. Az az ember, aki eddig is voltam, aki szereti a cselgáncsot, a munkáját, aki az edzőteremben tudásával, hozzáállásával igenis példát mutat a gyerekeknek.

A sportoló úgy folytatta:

"Azt hiszem, sok ezerszer fontosabb probléma van a világban, amivel foglalkozni lehetne. Ezt a bajt én főztem magamnak, nekem is kell megenni, nekem kell szembenéznem a saját rossz döntésemmel. Sajnálom, hogy így történt, tanultam belőle, ennél többet nem tudok hozzátenni.”

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Grönland megvásárlása? Ma inkább a lízing és a hódítás a népszerű
Világ Németh András 2019. augusztus. 22. 20:00

Grönland megvásárlása? Ma inkább a lízing és a hódítás a népszerű

Több mint száz éves gyakorlatot szeretett volna feléleszteni Donald Trump, amikor bejelentette, az USA szívesen megvásárolná Dániától Grönland szigetét. Az amerikai elnök meg is sértődött, amikor Koppenhága kikosarazta őt, s gyorsan utálatosnak nevezte Mette Frederiksen dán miniszterelnököt. Korábban gyakoribbak voltak az országos méretű földvásárlások, ma inkább a lízing a népszerű, de azért a hódítás sem ment ki a divatból.