Állj mellénk! Legyél pártoló tag!
Orosházán borította az ellenzéki összefogást az MSZP
Itthon hvg.hu 2019. augusztus. 14. 14:05

Orosházán borította az ellenzéki összefogást az MSZP

Elunta az MSZP az "ellenzéki dagonyázást", régi-új polgármesterjelölttel rukkoltak elő. A közös jelölt szerint ezzel a Fidesz malmára hajtják a vizet.

Orosházán kiszállt az ellenzéki együttműködésből a helyi MSZP, és bejelentette, a korábbi polgármestert, Fetser Jánost indítja az októberi önkormányzati választáson polgármester-jelöltként. A településen márciusban jelentették be az ellenzéki pártok a közös indulást, a közös polgármester-jelölt a Mindenki Magyarországa Mozgalom javaslatára a Jobbik helyi képviselője, Szabó Ervin lett.

Fetser János a Facebook-oldalán közzétett nyilatkozatban azzal indokolta a borítást, hogy

csak szívós akarattal, felkészült, komoly és tettre kész városvezetővel lehet valóságot teremteni, nem érhetünk el eredményt a munkát megspórolva, fél szívvel, olcsó felszínességgel. Nem lehet a kicsinyes, törtető egyéni érdekeknek kiszolgáltatni a városunk jövőjét.

 

Fetser szerint az utolsó pillanatig kitartottak a lehető legszélesebb ellenzéki összefogás mellett, de az szerinte nem hozta a várt eredményeket.

Beszéltünk Szabó Ervinnel, aki megdöbbent a szocialisták lépésén, erről csak a sajtóból értesült. Azt nem tudja, hogy az MSZP országos központjában tudtak-e a lépésről, vagy "a helyiek elszabadult hajóágyúként ugrottak ki" a közös munkából. Az MSZP szóvivőjét, Nyakó Istvánt egyelőre nem értük el, megkerestük a párt sajtóosztályát is, amint válaszolnak, a cikket frissítjük. Fetser korábban több cikluson keresztül vezette a várost, a nagy 2010-es szocialista bukással került ő is partvonalra.

Szabó úgy látja,

az MSZP ezzel a Fidesz malmára hajtja a vizet.

Frissítés

Az MSZP az orosházi esettel kapcsolatban közölte, a párt célja az önkormányzati választásokon a Fidesz leváltás, ezért „nem fordulhat elő az, hogy MSZP különállásán, külön indulásán múljon egy egész településen az önkormányzati választások sikere.” Úgy fogalmaztak, jelenleg 22 megyei jogú városban sikerült előállítani azt a helyzetet, hogy létrejöjjön az egy az egy elleni küzdelem, dolgoznak azon, hogy ez a szám még nagyobb legyen, nem csak a megyei jogú városokban.

Majd azt írták, hogy:

„Az MSZP Országos Elnöksége még nem gyakorolta az Alapszabály szerinti előzetes egyetértési jogát a békéscsabai polgármesterjelölt személyével kapcsolatban. Békéscsabán ugyanakkor az MSZP helyi szervezete az LMP-vel és a Liberálisokkal kötött együttműködési megállapodást - így az ellenzéki összefogásból "nem szállt ki" -, és nem kívánja támogatni a Fidesz és más ellenzéki pártok által támogatott polgármestert.

Az MSZP Országos Elnöksége a soron következő ülésén fog döntést hozni minden olyan települési együttműködés támogatásáról és a jelölésekről, ahol arról a helyi tárgyalásokra való tekintettel korábban nem döntött, ezek közé tartozik - egyebek mellett - Orosháza, Békéscsaba és Vác is.”

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Grönland megvásárlása? Ma inkább a lízing és a hódítás a népszerű
Világ Németh András 2019. augusztus. 22. 20:00

Grönland megvásárlása? Ma inkább a lízing és a hódítás a népszerű

Több mint száz éves gyakorlatot szeretett volna feléleszteni Donald Trump, amikor bejelentette, az USA szívesen megvásárolná Dániától Grönland szigetét. Az amerikai elnök meg is sértődött, amikor Koppenhága kikosarazta őt, s gyorsan utálatosnak nevezte Mette Frederiksen dán miniszterelnököt. Korábban gyakoribbak voltak az országos méretű földvásárlások, ma inkább a lízing a népszerű, de azért a hódítás sem ment ki a divatból.