Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

megújuló_energia

Zhvg hvg.hu

Döntött a holland parlament: kivezetik a biomasszát

Régóta parázs viták övezik a biomasszából nyert energia fenntarthatóságát, Hollandia pedig úgy döntött, kivezetik, mert nem áll rendelkezésükre elegendő, fenntarthatóan nyert biomassza-energiaforrás.

Tech hvg.hu

A Vodafone átállítja teljes európai hálózatát, hogy 100%-ban zöld legyen

A Vodafone bejelentette, hogy legkésőbb 2021 júliusáig 100 százalékban megújuló villamosenergiával fogja üzemeltetni európai hálózatát a Zöld Gigabit Net projekt keretein belül. A cég szerint infrastruktúrája a jövőben is fenntartható módon fog növekedni, kizárólag szél-, nap- és vízenergia felhasználásával. A telekommunikációs szolgáltató azt is vállalta, hogy a szolgáltatásait igénybe vevő vállalati ügyfeleknek segítséget nyújt a saját szén-dioxid-kibocsátásuk csökkentésében, a következő tíz év során globálisan összesen 350 millió tonna értékben.

Zhvg Németh András

Átalakítja a világunkat a koronavírus, de ez nem baj

A koronavírus-járvány rövid távú hatása, hogy sosem látott arányban csökkent a világ CO2-kibocsátása. Amint a pandémia után az élet visszatér a normális kerékvágásba, a környezetszennyezés ismét lendületet vesz, ám a válság olyan változásokat is elindított, amelyek hosszabb távon is fenntarthatóbbá tehetik a társadalmunkat.

HVG előfizetés
digitálisan is!

Fizessen elő hetilapunkra nyomtatott vagy digitális formában, és olvasson minket bárhol, bármikor!

Előfizetek