Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

Vaszily_Miklós

hvg360 Gergely Márton, Hamvay Péter

Az Index végnapjai: másik még lehet, ugyanaz már nem lesz

Nem várta ki az Index szerkesztősége, milyen módon bánna el velük a hatalom: leckét adtak a barbároknak. Kiállásuk sokak számára imponáló, ám valódi cselekvés nélkül lehetetlen kompenzálni a portál bedőlésével járó jogállami veszteségeket.

Itthon hvg.hu

Dull Szabolcs: Nekem nincs titkolnivalóm

Az Index néhány napja elbocsátott főszerkesztője az ATV-ben azt mondta: fideszeseknek és ellenzékieknek is megvan a telefonszáma, így nem tehet róla, ha időnként felhívják.

HVG előfizetés
digitálisan is!

Fizessen elő hetilapunkra nyomtatott vagy digitális formában, és olvasson minket bárhol, bármikor!

Előfizetek
hvg360 Windisch Judit

Polyák Gábor: Ha Vaszily megjelenik, egyértelmű, hogy a háttérben Orbán már hozott egy döntést

Annak, ami az Indexszel történt, a világon semmi köze a piachoz – mondta a hvg360-nak Polyák Gábor jogász, a Mérték Médiaelemző Műhely vezetője. Szerinte az Index igazgatóságának elnöke, Bodolai László súlyosan elmérte mozgásterét, mikor azt hitte, valódi alkupozíciója van Vaszily Miklóssal, az Index hirdetéseit értékesítő Indamédia résztulajdonosával, a TV2 elnökével szemben. Amiatt, ami az Indexszel történt, a jogász szerint hatalmasat romlott a sajtószabadság helyzete. A kormányoldal most a Central Médiacsoport tulajdonosára szállt rá, amiből még bármi lehet. Interjú.

Itthon hvg.hu

Bodolai: Az Indexet nem én vertem szét, ők szabtak nekem lehetetlen feltételt

Az Index igazgatóságának elnökét meglepte, hogy egyszerre több mint 70 ember mondott fel az Indexnél. Bodolai László hétfőn megy be a szerkesztőségbe, akkor látja majd, folytatható-e a munka. Azt zsarolásként értékelte, hogy a szerkesztőség a kirúgott főszerkesztő visszahelyezését kérte tőle csütörtökön.

Gazdaság hvg.hu

Patthelyzet az Indexnél, több újságíró benyújtotta a felmondását

Többen felmondtak az Index szerkesztőségében, miután a lapot birtokló alapítvány elnöke, Bodolai László nemet mondott arra a kérésükre, hogy visszavegyék a szerdán kirúgott főszerkesztőt, Dull Szabolcsot. Ziegler Gábor, az Indamedia társtulajdonosa belső levélben indokolta Dull menesztését.