Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

Magyar_Természetvédők_Szövetsége

Itthon hvg.hu

Magyar zöld szervezetek: "a nemzeti kormányokon a világ szeme"

A szervezetek szerint a Párizsban tartott klímacsúcson aláírt dokumentum arra nem ad garanciákat, hogy a célkitűzéseket el is érjük, ezért még nagyobb felelősség hárul az egyes kormányokra. Azt, hogy Magyarország mit tehet a tisztább és biztonságosabb jövőért, közös nyilatkozatban foglalta össze az Energiaklub, a Greenpeace, a Levegő Munkacsoport, a Magyar Természetvédők Szövetsége, a Védegylet és a WWF.

Itthon MTI

Természetvédők: az új érdekegyeztetési rendszer akát támogatható is

Az érdekegyeztetés új rendszerének kialakításakor ügyelni kell a részletekre, de szükség van az érdekegyeztetés új komplex rendszerének kialakítására - vélekedett Farkas István, a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) ügyvezető elnöke pénteken. Az új rendszer kialakítása támogatható, ám az új rendszer működési minőségéről a részletszabályok alkalmazása dönt majd, tette hozzá.

HVG előfizetés
digitálisan is!

Fizessen elő hetilapunkra nyomtatott vagy digitális formában, és olvasson minket bárhol, bármikor!

Előfizetek
Tech hvg.hu

A természetvédők síkra szálltak a vízminőség-védelemért

A soros EU elnökség vízvédelmi lehetőségeiről, vízminőség-védelmi politikáiról, a cianidos bányászat veszélyeiről és a környezeti katasztrófák megelőzéséről is szó esett február 1-jén a Parlamentben rendezett „Vízminőséget veszélyeztető tevékenységek visszaszorítása” című konferencián - írja a Zöldtér.

Itthon MTI

Klímatörvényt javasol az MTVSZ

Egy jól kidolgozott éghajlatvédelmi törvény lendületet adhat a gazdaságnak, átalakítva annak korábbi szerkezetét - mondta Farkas István, a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) ügyvezető elnöke a szervezet sajtótájékoztatóján kedden Budapesten.

Társadalom

Ipari lobbik felelőssége ökológiai katasztrófáknál. Civil vádak

A magyarországi iszap-katasztrófa újabb figyelmeztető jel: ide vezet, ha az ipari lobbik szabotálják a környezetvédelmi szabályok betartását, hangzott el a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) rendezte minapi budapesti sajtóbeszélgetésen. A Big Ask, Nagy Kérdés mottóval folyó nemzetközi kampányt 2008 februárjában indította el a Föld Barátai nemzetközi civil zöldszervezet, a cél, hogy a kampányban résztvevő 18 európai országnak legyen az országon belül éghajlatvédelmi törvénye. Magyarországnak még nincs.