Hollywood szokásaival szakít Spike Lee Vietnám-filmje
hvg360 HVG 2020. június. 29. 14:00

Hollywood szokásaival szakít Spike Lee Vietnám-filmje

Valóságos hősök, párhuzamos életutak és afroamerikai tematika, ami eddig távol állt a hollywoodi háborús és posztháborús filmektől.

Ha valaki felkeresi a US Wings oldalt, megtalál mindent, ami a vietnámi háborúhoz kellett. Oda járnak a filmvilág kellékesei is. Terepmunkára M–65 mintájú vízlepergető kabát, tábortűzhöz P–38 típusú konzervnyitó, akármire OD mintájú verejtéktörülköző, esti mulatságra madaras aloha ing. A legtöbb tárgy utángyártott, de a cég halad a korral, legújabb ajánlatai között szerepel a garantáltan hazai készítésű katonai arcmaszk, valamint a Make America Great Again feliratú baseballsapka is.

A szörnyetegek a szemünk előtt vannak, csak észre kellene venni őket
Élet+Stílus Vándor Éva 2020. július. 02. 20:00

A szörnyetegek a szemünk előtt vannak, csak észre kellene venni őket

Az amerikai tornászok elképesztő erővel mutatták be a gyakorlatokat és gyűjtötték az érmeket a világversenyeken, miközben a rendszer, amely az őket évtizedeken át zaklató sportorvosnak védelmet nyújtott, tehetetlenné tette őket a visszaélésekkel szemben. Egy új dokumentumfilm most megpróbálja visszaadni nekik azt az erőt és tartást, amit Larry Nassar és a sportágat irányító hatalmasok elvettek tőlük.