Száz év után is borzongató az első igazi horrorfilm
hvg360 HVG360 2020. május. 22. 14:00

Száz év után is borzongató az első igazi horrorfilm

Az elfeledett afganisztáni szovjet háború filmre vitt végnapjai, egy felújított filmtörténeti klasszikus és egy őszinte beszélgetés a HVG ajánlójában.

Hová tűntek pár év alatt a deszantosok, akik angyalokként repültek és ördögként harcoltak, az arcuk pimasz volt, lelkiismeretük sosem. Tíz év alatt az internacionalista kötelességét teljesítő afganisztáni orosz kontingens inkább hasonlított egy mackófelsős, kék csíkos trikós, ólomsúlyú vattakabátot viselő szedett-vedett hordára. A hivatalos adatok szerint 14 ezer katona halt meg a harcokban, azokról pedig, akiket életük végéig megnyomorított ez a küldetés, az irodalmi Nobel-díjas fehérorosz író, Szvetlana Alekszijevics Fiúk cinkkoporsóban című könyvében lehet olvasni.

Egy jó augusztusi keddért már ölik egymást - így indul újra a hazai vendéglátás
Gazdaság Gyükeri Mercédesz 2020. május. 31. 11:30

Egy jó augusztusi keddért már ölik egymást - így indul újra a hazai vendéglátás

Majdnem három hónap kényszerszünet után újranyitott Budapest talán legismertebb vendéglátóhelye, a New York kávéház. Egy ilyen bizonytalan helyzetben azonban éppen ez jelenti az igazi kockázatot – vallja Kőrössy Zoltán, a patinás kávéházon kívül több szállodát és rendezvényhelyszínt üzemeltető Eventrend alapító-tulajdonosa, akivel az ünnepélyes megnyitó után beszélgettünk. Szó esett arról, mire számítanak a nyáron, és kiderült, mitől tartanak leginkább a wellnesshotelekbe visszatérő vendégek.