Tarr Béla: "Vegyük észre, hogy a vesztünkbe rohanunk"
hvg360 M. Kiss Csaba 2020. május. 21. 19:00

Tarr Béla: "Vegyük észre, hogy a vesztünkbe rohanunk"

Ne térjünk vissza a „normalitásba” a koronavírus-járvány után, a világnak változnia kell! – így összegezhető az a felhívás, amelyet 200 világhírű művész, illetve kutató-tudós jegyzett, és a kezdeményezők között első körben egyetlen magyarként Tarr Béla filmrendező írt alá. Azóta sok más magyar művész, illetve tudós is csatlakozott a kezdeményezéshez.

Gondolta volna, hogy egyszer közös platformra keveredik Madonnával?

Ő volt nekem a legfurcsább név a listán, mert én őt épp annak a világnak az ikonjának tekintem, ami ellen én tiltakozom. De végül is nem bánom a helyzetet, mert az ő személye nagy figyelmet generált.

Hogyan került önhöz a felhívás?

Ez egy francia kezdeményezés, Juliette Binoche küldte, hogy írjam alá, ha egyetértek a szöveggel. Aláírtam.

Miért?

Amikor mindenki arról beszél, hogy a vírus után jó volna már visszatérni a normalitásba, akkor az ember elgondolkodik: mi is az a normalitás.

Egy jó augusztusi keddért már ölik egymást - így indul újra a hazai vendéglátás
Gazdaság Gyükeri Mercédesz 2020. május. 31. 11:30

Egy jó augusztusi keddért már ölik egymást - így indul újra a hazai vendéglátás

Majdnem három hónap kényszerszünet után újranyitott Budapest talán legismertebb vendéglátóhelye, a New York kávéház. Egy ilyen bizonytalan helyzetben azonban éppen ez jelenti az igazi kockázatot – vallja Kőrössy Zoltán, a patinás kávéházon kívül több szállodát és rendezvényhelyszínt üzemeltető Eventrend alapító-tulajdonosa, akivel az ünnepélyes megnyitó után beszélgettünk. Szó esett arról, mire számítanak a nyáron, és kiderült, mitől tartanak leginkább a wellnesshotelekbe visszatérő vendégek.