"Nem szabad, hogy ez csendben történjen"- a Színművészeti hallgatói a HVG teraszon
hvg360 HVG360 2020. július. 02. 19:00

"Nem szabad, hogy ez csendben történjen"- a Színművészeti hallgatói a HVG teraszon

1 százaléknál is kevesebb esélyt látnak arra, hogy a kormány megváltoztassa álláspontját a Színház- és Filmművészeti egyetem ügyében - erről beszéltek M. Kiss Csabának azok a diákok, akik az intézmény átalakítása elleni tiltakozás szervezői. Milovits Hanna és Podlovics Laura ennek ellenére fontosnak tartja, hogy fellépjenek a hatalommal szemben, már csak azért is, mert ezt állampolgári kötelességüknek is tekintik.

A hallgatók az SZFE alapítványi fenntartásba kerülése ellen szólalnak fel és már a kormány képviselőivel is tárgyalóasztalhoz ültek. Azt mondják: nem kaptak egyenes válaszokat a minisztériumban. A Parlament pénteken szavaz a törvénymódosításról, a diákok már tervezik a következő tiltakozó akciókat.

HVG Terasz a hvg360-on

A vírus szorításából kiszabadulva, a Home office sorozat után, ezúttal a teraszon beszélget M. Kiss Csaba művészekkel, kutatókkal, üzletemberekkel, politikusokkal a legforróbb közéleti témákról, s a villámkérdésekből mindig kiderül néhány váratlan személyes apróság is a partnerről.

Müller Péter Sziámi: Ne hülyéskedj, ez a gyerekem, aki megnőtt
Kult Csatlós Hanna - Ká Zoltán 2020. augusztus. 11. 20:15

Müller Péter Sziámi: Ne hülyéskedj, ez a gyerekem, aki megnőtt

Müller Péter Sziámi akkor látta utoljára ilyen üresnek a Hajógyárit, amikor 1993-ban terepszemlézett az első Diákszigethez. Most, hogy elmaradt a Sziget fesztivál, a sátrak, koncerthelyszínek és a Nagyszínpad hűlt helyén idéztük meg az első bulik szellemét. Kiderült, hogyan lobbizott az akkori főpolgármester Demszky Gábornál, majd időt ugrottunk, és a járványveszély alatt felgyülemlett kreatív energiákról meg a raktárkoncertekről is szót ejtettünk.