Néppárti vezető: Tárgyalni kell Orbánnal, de a demokratikus alapelvek nem vita tárgyai
hvg360 HVG360 2020. június. 30. 07:30

Néppárti vezető: Tárgyalni kell Orbánnal, de a demokratikus alapelvek nem vita tárgyai

A CSU-s Christian Schmidt szerint a magyar kormányfő felelős politikát folytat, de a vele folyó vita vége nem lehet sem kevesebb demokrácia, sem kevesebb Európa.

Az Európai Néppárt egyik vezetője azt sulykolja, hogy még az ellenfelek is induljanak ki abból: Orbán Viktor felelős politikát folytat. A CSU-s Christian Schmidt, aki 30 éve a Bundestag tagja, egyébként pedig az EPP kincstárnoka, a konzervatív Frankfurter Allgemeine Zeitungban megjelentetett cikkében a járvány miatt elkerülhetetlennek nevezi, hogy a kormányok megtalálják a kellő egyensúlyt a jogok korlátozása, illetve a demokrácia és a jogállamiság között. Utóbbi kettőt Európa alapjának nevezi, tehát minden intézkedést hozzájuk kell viszonyítani. Mert közben megtapasztalni, hová vezet az átláthatatlanság a mostani fertőzés során a tekintélyelvű, illetve diktatórikus rendszerekben.

A szörnyetegek a szemünk előtt vannak, csak észre kellene venni őket
Élet+Stílus Vándor Éva 2020. július. 02. 20:00

A szörnyetegek a szemünk előtt vannak, csak észre kellene venni őket

Az amerikai tornászok elképesztő erővel mutatták be a gyakorlatokat és gyűjtötték az érmeket a világversenyeken, miközben a rendszer, amely az őket évtizedeken át zaklató sportorvosnak védelmet nyújtott, tehetetlenné tette őket a visszaélésekkel szemben. Egy új dokumentumfilm most megpróbálja visszaadni nekik azt az erőt és tartást, amit Larry Nassar és a sportágat irányító hatalmasok elvettek tőlük.