Szeretettel Erdélyből: Humor (is) fogadta a kolozsvári piros-fehér-zöldet
hvg360 Demény Péter / Marosvásárhely 2020. június. 30. 11:00

Szeretettel Erdélyből: Humor (is) fogadta a kolozsvári piros-fehér-zöldet

Új színeket kapott Kolozsvár, ám a városfelújítást nem meglepő módon sokan sokféleképpen fordították, értelmezték, élték meg.

Június 25-án egy fénykép járta be az „erdélyi Facebookot”: Kolozsvár központja piros-fehér-zöld színekben pompázott.

Másnap Oláh Emese alpolgármestertől megtudtuk, „a Wesselényi/Regele Ferdinand utca európai uniós forrásokból, a regionális operatív program (POR) keretében újult meg. A projekt a környező utcákat, a Szappanyos/Tipografiei utcát, a Kornis/Émile Zola utcát, a Bocskai/Sextil Pușcariu utcát, és a CEC előtti teret is tartalmazza. A felújítás utolsó mozzanataként felfestették a nemzetközileg használt biztonsági jelzéseket: a bicikliút zöld színű, a buszsáv, valamint az átjárók piros színű kódjelzést kaptak. Ezek a színek ebben a kontextusban értelmezendők – ezt a nagyközönség így is értelmezte.

A magyar közösség részéről jelentek meg a színek kapcsán humorizáló bejegyzések a közösségi oldalakon, de alapjában véve mindenki tudatában van annak, hogy ezek a jelzések fontosak a közlekedés szempontjából.”

A szörnyetegek a szemünk előtt vannak, csak észre kellene venni őket
Élet+Stílus Vándor Éva 2020. július. 02. 20:00

A szörnyetegek a szemünk előtt vannak, csak észre kellene venni őket

Az amerikai tornászok elképesztő erővel mutatták be a gyakorlatokat és gyűjtötték az érmeket a világversenyeken, miközben a rendszer, amely az őket évtizedeken át zaklató sportorvosnak védelmet nyújtott, tehetetlenné tette őket a visszaélésekkel szemben. Egy új dokumentumfilm most megpróbálja visszaadni nekik azt az erőt és tartást, amit Larry Nassar és a sportágat irányító hatalmasok elvettek tőlük.