Neue Zürcher Zeitung: Orbán pontosan tudja, meddig mehet el az unióban
hvg360 HVG360 2020. május. 23. 10:00

Neue Zürcher Zeitung: Orbán pontosan tudja, meddig mehet el az unióban

Orbán Viktor 10 éve folyamatosan szántja fel Magyarországot, viszonya egyre rosszabb Európával, fokozatosan elszigetelődik, ám mégsem következik be a szakítás, mert az EU megosztott a kérdésben. A magyar kormányfő erősen ügyel arra, nehogy Németországgal viszályba kerüljön. Így összegzi a jelenlegi helyzetet a Neue Zürcher Zeitung hosszú összeállítása.

A lap végig veszi, hol mentek végbe gyökeres változások, amióta a miniszterelnök másodszor is megszerezte a hatalmat. Ebbe beletartozik, hogy az akkori Bizottság mindjárt az elején nem engedte elszaladni az államadósságot, ezért a politikus azzal tért haza Brüsszelből, hogy ha baj van, az ország csak magára számíthat. De Ablonczy Bálint a Válasz főszerkesztője megjegyzi, hogy a kormányfő azért annyira nem volt kétségbe esve, mert harcos típus, aki szerint a kompromisszum a gyengeség jele. 

Címkék
Egy jó augusztusi keddért már ölik egymást - így indul újra a hazai vendéglátás
Gazdaság Gyükeri Mercédesz 2020. május. 31. 11:30

Egy jó augusztusi keddért már ölik egymást - így indul újra a hazai vendéglátás

Majdnem három hónap kényszerszünet után újranyitott Budapest talán legismertebb vendéglátóhelye, a New York kávéház. Egy ilyen bizonytalan helyzetben azonban éppen ez jelenti az igazi kockázatot – vallja Kőrössy Zoltán, a patinás kávéházon kívül több szállodát és rendezvényhelyszínt üzemeltető Eventrend alapító-tulajdonosa, akivel az ünnepélyes megnyitó után beszélgettünk. Szó esett arról, mire számítanak a nyáron, és kiderült, mitől tartanak leginkább a wellnesshotelekbe visszatérő vendégek.