hvg360 HVG

Emancipálódó kerékpárosok: Pesten minden 15. felnőtt naponta teker

Felemás hatást gyakorolt a budapesti bringástársadalomra a koronavírus-járvány. Márciusban, a home office-ok bevezetésének idején, a forgalomszámláló berendezések adatai alapján 10-12 százalékkal kevesebben használták kerékpárjukat, áprilisban viszont sokan elővették a kerékpárjukat, s már 16-18 százalékkal többen tekertek a fővárosban, mint 2019 negyedik hónapjában.

hvg360 HVG360

Economist: Hogy a pénzek ne Orbán üzletfeleinél kössenek ki

Kemény viták várhatók a nyáron az Európai Bizottság újjáépítési alapjának szétosztásáról, nagyjából olyan légkörben, mintha Nagy-Britannia nem is vált volna ki. A mérvadó brit gazdasági hetilap, az Economist szerint az már biztos, hogy az elköltés szabályain szigorítani fognak.

HVG előfizetés
digitálisan is!

Fizessen elő hetilapunkra nyomtatott vagy digitális formában, és olvasson minket bárhol, bármikor!

Előfizetek
hvg360 HVG360

Duma Aktuál: Ki az okosabb Gergely, Litkai vagy Karácsony?

Nem könnyű kezelni a koronavírus miatt kialakult problémákat, de egy igazán briliáns elme néhány rendelettel megoldja a főbb gondokat. A Duma Aktuálból Litkai Gergely tűnt a legalkalmasabbnak a feladatra és nem is okozott csalódást. Néhány egyszerű szabály bevezetése után nem lesz gond a klímaváltozással és az utakon sem, sőt mindenkinek lesz munkája.

hvg360 Nagy Gábor

Martin Luther King idejébe kell visszamennünk, ha meg akarjuk érteni, mi zajlik Amerikában

Tüntetést, zavargást és fosztogatást váltott ki több amerikai nagyvárosban, hogy egy fehér rendőr brutális intézkedése nyomán meghalt egy afroamerikai, ami fölélesztette a társadalmi egyenlőtlenség és a jogi megkülönböztetés miatt lappangó indulatokat a fekete közösségben, de a tiltakozók messze nem csak feketék. A rendőr ellen vádat emeltek, de nem lesz egyszerű bizonyítani a szándékosságot.